Papagalul, Petrolul și Vecina

Titlul are oarecum legătură cu povestirea.

M-am trezit așa deodată, adică cu alte cuvinte mi s-a năzărit, să îmi aleg titlul povestirii și după care să purced la scris. Am mers ca la cererile de oferte preț, am ales din trei să încep cu una. Prima variantă a fost Papagalul, aurul și Vecina, cea de a doua Papagalul, dolarii și Vecina și ultima Papagalul, Petrolul și Vecina. Am ales să încep cu ultimă pe post de prima. Se dorește a fi o trilogie. Unora le reușește, mie una….rămâne de văzut. Așa că dau drumul primei părți.

Papagalul, Petrolul și Vecina

Faceți cunoștință cu personajele principale:

Papagalul Cici, energic și gata oricând de o aventură. El este cuplat cu Papagalița Cece, care apare în partea a doua a trilogiei.

Vecina Mimi, elegantă, sofisticată, devotată trup și suflet animăluțelor, le cunoaște graiul și este mult mai empatică cu animalele decât cu oamenii. Apelează la terți când dă de câte-un necaz.

Pisicuța Fifi, frumoasă, cu blăniță albă cu pete negre, ochii verzi, nu duce deloc lipsă de imaginație! Ea precum divele este prezentă doar în poză.

Personaj anime sau manga – Petrolul

Un rol de personaj năpăstuit care nu se încadrează niciunde – Eu

Dimineața la 6.30 sună mirobolantul telefon în timp ce eu căscam.

-Ooo, sună telefonul!

Mi-am împreunat mâinile și mă uitam la el cum vibrează și se aprinde beculețul. Pe ecranul telefonului afișat numele Mimi Spaima. Așa mi-a salvat vecina, în telefonul meu, numele ei cu numărul de telefon aferent. Este apelativul ales de ea. Am văzut cine sună dar eram în dilemă. Mă gândeam să răspund acum, să nu răspund acum…….într-un final am răspuns înainte să închidă.

-Alo, bună ziua, Domnul Doctor Popa? se aude o voce înfundată. Era vecina care se ținea de nas.
-Nu! spun eu
-Cu Domnul Doctor Popa, vă rog! insistă vocea
-Cu cine??? spun eu chipurile că nu aud bine, după care îi dau replica.
-Aaaa, nu, nu, nuuuuu este aici, reveniți!
-Când să revin, că este foarte urgent… spune vocea
-Când s-o trezi! Acum e prea devreme, doarme și el ca tot omu’.

Vecina alias Sora mea avea chef de glume. La ora 6.30 dimineața, ea se ținea de goange. A urmat un schimb acid de replici…..bine nu chiar foarte acid fiindcă ne iubim…..dar oarecum șicanele nu au lipsit.

-Ce faci, Sor’mea?

-Ce să fac soro,  mă gândesc la ce ce o-i face tu la ora asta?

-Sor’mea, am dat de necaz. Cicișor s-a transformat din papagalul vesel și jucăuș în cel apatic și suferind. De două zile, nu a mai mâncat, penele nu mai sunt strălucitoare și acum dimineața l-am găsit tremurând. Sor’mea, nu vreau să-l pierd!

-Ce să zic soro, poate că trebuie dus la medic! Eu nu mă pricep, dar caut repede pe net să vad ce ar putea fi.

-Sor’mea, am cautat și eu, cred că a răcit, nu știu ce să îi dau!

-Sor’mea, te rog, poți să-l duci tu pe Cici la doctor?

-Soro, îl duc, dar nu știu unde? Doar n-o să îl lăsam să moară……

-Sor’mea, cunosc eu un cabinet veterinar cu medic veterinar exotic, dar deschide la ora 9.00!

-Soro, mă programezi la prânz când am pauza de o oră.

-Bine, Sor’mea, te sun mai târziu, după ce te programez. Vezi că îl pun în cutia de transport a pisicii că nu am o altă colivie.

Papagalul Cici o are consoartă pe papagalița Cece. El este agresiv, stă mereu în gardă ea este gălăgioasă dar blândă. Au un debit verbal de invidiat, nu te plictisești, învață rapid cuvinte și când se pune pe turuit nu îi mai oprește nimeni. Au învățat să ceară mâncare iar dimineața întreabă Ce faci?. Fac parte din rasa Jako. Au doi ani dar pot ajunge să traiască până la 65 de ani. Deci, cu alte cuvinte dacă te pricopsești cu ei la bătrânețe sigur îi lași moștenire.

M-a programat la ora 12.30 dar undeva în partea cealaltă a orașului. Am ajuns la 12.45.

-De când visam eu să merg la veterinar……am o vecină pe cinste, ea are un talent ceva de speriat de a mă băgă în bucluc.

Cici a fost așa de liniștit tot drumul că îmi era teamă să nu se întâmple ceva mai rău. Am oprit aerul condiționat în mașină. Am ajuns la cabinet cu bluza lipită de mine de transpirată ce eram și o picătură îmi curgea pe frunte și mă gâdila în vârful nasului. Am luat un șervețel, m-am șters și încercam să mă agăț de un gând liniștitor ca de un colac de salvare.

Medicul, un domn relaxat știa de la vecina tot istoricul Papagalului Cici așa că nu m-a întrebat nimic. Eu am așteptat pe hol și am pornit un schimb de SMS-uri cu vecina să îmi fac de lucru, să treacă timpul mai repede. Așteptam cu sufletul la gură să iasă medicul să îmi spună că totul este în regulă, să mi-se ia o piatră de pe inimă. Vecina îmi punea o sumedenie de întrebări la care eu încă nu aveam răspuns, lucru care îmi crea un disconfort. Am ieșit în fața cabinetului și am sunat-o pe Mimi Spaima. Vecina este cea mai mare microbistă. E stelistă. Într-un spirit de glumă i-am spus că deseară Steaua va bate în derby-ul cu Petrolul iar Cici va striga Bravo Steaua!. A început să râdă. Am mai stat puțin de vorbă după care am intrat în sala de așteptare. Trecuse deja 15 minute de când Cici era în cabinet. La un moment dat a ieșit medicul și mi-a spus că mai durează puțin că așteaptă rezultatul unei analize. L-am întrebat Cicișor cum este? Nu am mai primit răspuns. Dar Doctorul a dat din cap, pe semne că așa și așa.

Urmează partea a doua Senzaționalul – Papagalul, dolarii și Vecina

9 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s