Gogoașa

Și afară plouă, plouă
Și-i trecut de ora nouă

Providența a ales ca taman eu să am cei mai buni vecini din lume. Nu exagerez, când spun că vecinii sunt precum familia, nu ți-i alegi ci doar te procopsești cu ei. Vecinii cu bune și cu mai puțin bune îi ai alături multă vreme și nu poți evita interacțiunea cu ei. De exemplu eu când mă uit pe fereastră nu am cum să nu o vad pe vecina. Apare de niciunde chiar în câmpul meu vizual. Recunosc că îmi face ziua mult mai frumoasă.

Vecina mea de alături este frumoasă, deșteaptă, elegantă are un cățel, un papagal, două pisici, doi canari și trei hamsteri albi. Cu alte cuvinte are un suflet mare. Ne întâlnim doar seara, în rest vorbim la telefon. Diferența de vârstă este mare eu aș putea să o strig tanti sau mamaie dar nu poate fi vorba de așa ceva, vecina mea e cool, iar noi am ales să fim surori. Eu o strig Soro ea mă strigă Sor’mea. Aseară mă sună. Eram pe drum fugisem de la serviciu.

-Bună Sor’mea! zice ea cu o voce stinsă…..

-Buna Soro! zic și eu după care dau repete să o întreb Ce faci, te simți bine?

-Sunt bine, dar mi s-a făcut poftă de gogoși?

-Poftim! am exclamat eu ……..pe vremea asta tu vrei gogoși? am întrebat cu vocea nițel mai sonoră…..

-Păi, Soro, dacă ție iți e poftă de gogoși, ce naiba vorbești cu vocea așa stinsă? întreb și eu politicos

-Păi, Sor’mea, mă gândeam dacă nu cumva poți să cumperi și tu câteva gogoși? Vreo 5, 6…….

-Soro, gogoși nu cumpăr doar fiindcă sunt prăjite un an întreg în același ulei, dar iți promit că fac de Crăciun, un platou plin cu gogoși special pentru tine.

-Sor’mea, te rog……vreau gogoși acum….

-Soro, te rog….. mai am puțin și ajung acasă.

Vecina mea de alături este cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă, cea mai elegantă, are un cățel, un papagal, doua pisici, doi canari și trei hamsteri albi. Cu alte cuvinte are un suflet mare. Mai presus de toate calitățile umane, ea este un munte de pofte.Pofticioasă mai mare ca ea, n-ai să vezi!

Am ajuns acasă și m-am apucat de treabă. Am făcut gogoși. Nu aveam cum să las o mare pofticioasă să aștepte până la Crăciun.

Rețeta: o cană mare de lapte, 1 plic de drojdie uscată, 6 linguri zahăr, 1 ou, 2 plicuri de zahăr vanilie, coaja răzuită de la o lămâie, cam o jumătate de pachet unt ( nu topit) și faină cât cuprinde in jur de 400 g. Se lasă o oră la dospit, pe urmă se porționează aluatul și se formează biluțe mici rotunde și se mai lasă 15 minute să crească. Pe urmă se pot modela gogoșile după preferințe și se prăjesc în ulei încins, la foc mediu pentru a se pătrunde și înăuntru. Se pudrează cu puțin zahăr.

13 comentarii

    1. Problema este ca vecina este alergica la gluten. Ea cand pofteste nu poate cumpara din comert. Bate saua sa priceapa iapa chipurile cu cumpararea dar eu stiu si ma amuz. Nu ma dau in vant dupa gogosi gust maxim 4 pe an.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s